ЗАМ.-МИНИСТЪР ГАЙДАРОВА: 24 ПРОФЕСИОНАЛНИ ГИМНАЗИИ ЩЕ БЪДАТ НАПЪЛНО ОБОРУДВАНИ

ЗАМ.-МИНИСТЪР ГАЙДАРОВА: 24 ПРОФЕСИОНАЛНИ ГИМНАЗИИ ЩЕ БЪДАТ НАПЪЛНО ОБОРУДВАНИ

24 професионални гимназии ще бъдат напълно оборудвани със средства по Националния план за възстановяване и устойчивост.
Това съобщи зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова по време на Национална кръгла маса по проблемите на опазването на недвижимото културно наследство. Тя се провежда в рамките на форума „Брацигово – каменният поток на времето“, организиран от Община Брацигово, Камарата на архитектите в България и Камарата на строителите в България.
„Присъствието на нас – представителите на изпълнителната власт – на тази кръгла маса е знак, че институциите са тук, за да чуят всеки един проблем и заедно да търсят възможни решения“, посочи Мария Гайдарова. Тя подчерта, че политиките на Министерството на образованието и науката за насърчаване на обучението на квалифицирани кадри са трайни и устойчиви. Всяка година целево се осигуряват средства за професионално обучение. Ежегодно се актуализира списъкът на защитените специалности и на тези с очакван недостиг от специалисти на пазара на труда, осигуряват се и стипендии за обучаваните по такива специалности, добави още Гайдарова.
„Ние гарантираме финансовите инструменти не само по национални програми, но и по европейски програми и Националния план за възстановяване и устойчивост, обясни тя. „Спазвайки традициите, трябва да въвеждаме и иновациите, когато сме заедно и говорим за проблемите, когато пазим своите традиции и българщината, тогава успяваме да се справим с всяко предизвикателство“, допълни заместник-министърът на образованието и науката.

Споделете

GoTop