ЗАМ.-МИНИСТЪР ГАЙДАРОВА: ИНОВАЦИИТЕ ПОМАГАТ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ЗАМ.-МИНИСТЪР ГАЙДАРОВА: ИНОВАЦИИТЕ ПОМАГАТ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО

Създаването на иновации и споделянето на добри практики чрез мрежата от иновативни училища помагат за развитието на образованието.

С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова приветства участниците в научно-практическия образователен форум „Иновации в обучението и познавателното развитие“, който се провежда в Бургас за 13-ти път. В него са включени над 160 представители на училища, детски градини и университети от цялата страна и чужбина.

Зам.-министърът посочи, че разработената от МОН Национална програма „Иновации в действие“ има нови модули, по които ще се финансира закупуването на материали и пособия за прилагане на иновативни методи и създаването на методика и ресурси за STEM образование в STEM среда.

„Развитието на умения чрез STEM и проектно-базирано обучение, насърчаването на екологичното образование и стимулирането на творческата дейност са ключът към успешно образование и професионална реализация на учениците“, посочи Мария Гайдарова. По думите й така музеят или паркът могат да се превърнат в класна стая, а играта да развива функционална грамотност у децата. Тя подчерта, че добрите практики трябва да се споделят не само на регионално, но и на глобално ниво.

Споделете

GoTop