ЗАМ.-МИНИСТЪР ГАЙДАРОВА: ОСОБЕНО ВАЖНО Е ДА ПРЕОДОЛЕЕМ ПРОПУСКИТЕ ОТ ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО

ЗАМ.-МИНИСТЪР ГАЙДАРОВА: ОСОБЕНО ВАЖНО Е ДА ПРЕОДОЛЕЕМ ПРОПУСКИТЕ ОТ ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО

Особено важно е сега – след края на извънредната епидемична обстановка, да върнем всички деца присъствено в класните стаи и да им помогнем да преодолеят пропуските от обучението от разстояние в електронна среда. Разчитам за това на съдействието на цялата учителска общност.“ Така заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова се обърна към учители от цялата страна на среща, организирана от Центъра за междуетнически диалог „Амалипе“ и Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Тя призова преподавателите на деца с майчин език, различен от българския, да обменят помежду си добри практики, които ще им помогнат да възстановят нормалния учебен процес от преди пандемията. „Вашите усилия със сигурност ще станат много по-видими, когато в училищата бъде въведена новата методика за оценка на добавената стойност, която ще отчита напредъка на учениците“, увери заместник-министър Гайдарова.

Възможностите за увеличаване на броя на образователните медиатори, за продължаване на обучението им във висши училища, за да придобият и педагогическа правоспособност, ефективната работа на екипите за обхват и предвиденото увеличение на заплатите в системата на средното образование бяха част от темите, които заместник-министърът обсъди с учителите.

Мария Гайдарова призова всички преподаватели по общообразователни подготовка от I до X клас да се включат в прегледа на учебните програми, като попълнят разпространените от Министерството на образованието и науката анкети.

По време на срещата бяха обсъдени също допълнителните възможности, които публикуваните за обществено обсъждане нови национални програми за развитие на образованието дават за по-качествен учебен процес, за развитие на талантите на децата, за социализация и десегрегация.

Споделете

GoTop