ЗАМ.-МИНИСТЪР ГАЙДАРОВА: УЧИЛИЩЕТО СТАВА ПО-ДОБРО НЕ САМО С МАТЕРИАЛНА БАЗА, НО И С ДУХ

ЗАМ.-МИНИСТЪР ГАЙДАРОВА: УЧИЛИЩЕТО СТАВА ПО-ДОБРО НЕ САМО С МАТЕРИАЛНА БАЗА, НО И С ДУХ

Едно училище може да се подобрява не само като материално-техническа база, но и като дух, като условия за развитие и качествено образование. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова приветства екипа на 122-ро иновативно ОУ „Николай Лилиев“ при откриването на STEM център INFINITY LAB. Той е изграден по Национална програма ,,Изграждане на училищна STEM среда“.

В новия център се преподава роботика и приложно програмиране. В колектива са привлечени 13 млади ентусиазирани учители, които заедно разработват интердисциплинарни (бинарни) уроци в различни направления.

В деня на официалното откриване в новите кабинети бяха демонстрирани иновативните технически средства за обучение, с които разполага училището – лего роботи, микробит, хуманоиден робот, виртуална реалност, роботи от вида ФОТОН и други. Представен бе урок от направление математика и информационни технологии на тема ,,Компютърните изкуства през погледа на Minecraft“. По време на втория урок романът ,,Под игото“ беше разгледан чрез съчетание между български език и литература, математика и информационни технологии.

Който носи душа на учител, знае колко е зареждащо да работи с усмихнати, знаещи и трудолюбиви деца, да има институционална подкрепа и съвършения екип – лидери и директор, който знае посоката за развитие на училището. Това отбеляза заместник-министър Гайдарова в разговори с ученици и учители.

Споделете

GoTop