ЗАМ.-МИНИСТЪР ГЕНКА ПЕТРОВА ВРЪЧИ ОТЛИЧИЕТО ЗА ИНВЕСТИТОР В ЗНАНИЕТО НА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ ЗА ОТГОВОРЕН БИЗНЕС

ЗАМ.-МИНИСТЪР ГЕНКА ПЕТРОВА ВРЪЧИ ОТЛИЧИЕТО ЗА ИНВЕСТИТОР В ЗНАНИЕТО НА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ ЗА ОТГОВОРЕН БИЗНЕС

Заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова отличи победителите в категорията „Инвеститор в знанието“ в церемонията за връчване на Годишните награди за отговорен бизнес 2023.

„Поздравявам всички компании, които участват в конкурса, защото инвестицията в знание има най-голямо значение за обществото и се връща с най-голяма добавена стойност. Инвестирайки в знанието, на практика вие влагате средства в бъдещето на нашите деца“, подчерта проф. Петрова по време на награждаването. Тя допълни, че Министерството на образованието и науката си партнира активно с бизнеса, защото със съвместните усилия на институциите и работодателите може да се постигне по-качествено образование.

Победител в категорията стана „Йетел България“ (Yettel) за програмата „Безопасен интернет и развитие на дигитални умения“. На второ място се класира „САП Лабс“ (SAP Labs) България за инициативата „Роботика за България“. На трето място е отличена „Девин“ (Devin) за проекта „Влез в зеления кръг“, който е за мащабно въвеждане на екообразованието по програма „Екоучилища“. Организатор на събитието е Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

В 21-вото издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност се състезаваха 126 корпоративни инициативи с кауза, като 82 са кандидатствалите компании. Целта на БФБЛ e да насърчи добрите практики на ангажираност с обществени каузи и да популяризира корпоративните инициативи с най-голямо въздействие.

Номинираните в категориите са оценени от независимо жури, съставено от представители на бизнеса, институциите, гражданския сектор, академичната общност и медиите. Победителите получиха ръчно изработени статуетки на художника Никола Енев.

Споделете

GoTop