ЗАМ.-МИНИСТЪР ГЕОРГИЕВА: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГИМНАЗИИ СЪЗДАВАТ ХОРА С УМЕНИЯ

ЗАМ.-МИНИСТЪР ГЕОРГИЕВА: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГИМНАЗИИ СЪЗДАВАТ ХОРА С УМЕНИЯ

Смисълът и предимството на професионалните гимназии е, че създават млади хора, които излизайки от училище знаят, убедени са в собствените си умения и наистина могат нещо да правят. Надявам се да покажете, че действително можете и знаете.

С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева пожела успех на учениците от XII „в“ клас на Софийската професионална гимназия по туризъм, които днес се явиха на практически изпит. Те са в паралелка с професия „Ресторантьор“ от специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“.

26 ученици показаха на практика защитените преди дни свои дипломни проекти. Те са свързани с организиране на събитие – детски рожден ден, сватбено тържество, семеен обяд, абитуриентски бал и др. Те изработваха петстепенно меню за гостите, които „посрещаха“ в Банско, Велинград, Велико Търново, Лещен и други места.

Коледна баница на тиган с чеснов сос, родопски качамак от хрупкави кори, сладко от червени чушки, паста със скариди, зелена торта… Това са само малка част от вкусотиите, които приготвиха дванадесетокласниците със старание и фантазия, за да придобият професионална квалификация.

Споделете

GoTop