ЗАМ.-МИНИСТЪР ГЕОРГИЕВА: ПРОВОКИРАМЕ УВЕРЕНОСТ У ДЕЦАТА ДА ИЗМИСЛЯТ

ЗАМ.-МИНИСТЪР ГЕОРГИЕВА: ПРОВОКИРАМЕ УВЕРЕНОСТ У ДЕЦАТА ДА ИЗМИСЛЯТ

Научихме децата си да бъдат смели, да мислят, да не се притесняват да представят себе си, да имат самочувствие, че могат, да вярват, че са сред най-добрите, да мечтаят, че могат да променят света.

Така заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева обобщи 20-годишната работа за развиване на предприемачески умения и финансова грамотност у ученици и студенти на „Джуниър Ачийвмънт“.

По време на младежкия бизнес форум на организацията „Изгряващи звезди“ за 14-ти път бяха раздадени награди за предприемчиви училища, учители, професионални гимназии, ментори. Обявени бяха и победителите в националното състезание „Учебни компании“.

Зам.-министърът припомни мисълта на Джани Родари, че преди да научим децата да мислят, трябва да ги научим да измислят. „Това е да провокираш младите хора да измислят и да им дадеш увереност, че няма граници на това, което можеш да измислиш, да им дадеш простора и свободата“, каза Мариета Георгиева.

Тя обяви за „Предприемчиво училище“ на България иновативната езикова гимназия в Хасково „Проф. д-р Асен Златаров“.

Награда за „Предприемчива професионална гимназия“ получи търговската гимназия „Георги Стойков Раковски“ във Варна.

Специален знак за цялостен принос за развитието на профил „Предприемачески“ получи Ели Руменова, учител в 108. СУ „Никола Беловеждов“ в София.

Първо място в категорията „Най-добра Учебна компания на България“ взе ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“ в София.

Споделете

GoTop