ЗАМ.-МИНИСТЪР КИРЯКОВ: ПО ПРОГРАМА „ФОНД ЗА СТИПЕНДИИ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ИКОНОМИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО“ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ ОТ СИСТЕМАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ЗАМ.-МИНИСТЪР КИРЯКОВ: ПО ПРОГРАМА „ФОНД ЗА СТИПЕНДИИ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ИКОНОМИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО“ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ ОТ СИСТЕМАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО

По програма „Фонд за стипендии на европейското икономическо пространство“ могат да кандидатстват всички институции от системата на образованието – не само висшите училища, както е било досега. Грантовете по тази програма са в рамките между 5000 и 10 000 евро и заради спецификата на дейността, за разлика от други европейски програми, не се изисква съфинансиране. Крайният срок за кандидатстване е 9 декември 2016 г. Това съобщи зам.-министър Красимир Киряков при откриването на информационен семинар в МОН.

Цялостната стратегия и визия на ръководството на Министерството е да разглежда образованието като една система и да отдава еднакво значение, еднакъв приоритет и на предучилищното образование, след това и на другите степени, като висшето образование се явява естествено един добър завършек, коментира възможностите, които предоставя грантовата схема заместник-министърът.

Киряков акцентира на важността от засилване на качествени проекти по програмата от гледна точка на трудностите, които в момента изпитва Европейският съюз по отношение на интеграцията. Очакват се проекти, които да са с обмен на знания, на културен опит, на всякакви дейности, които да са свързани с изнасянето на български знания извън България в ЕС и обратното.

Днес провеждаме два такива информационни семинара и като виждаме масовото присъствие, отчитаме че има голям интерес към тази програма, каза Киряков, който е ръководител на програмния оператор по програма BG09 Министерство на образованието и науката.

Споделете

GoTop