ЗАМ.-МИНИСТЪР КИРЯКОВ ПРАЗНУВА 15 СЕПТЕМВРИ С УЧЕНИЦИТЕ В V СУ В ПЕРНИК

ЗАМ.-МИНИСТЪР КИРЯКОВ ПРАЗНУВА 15 СЕПТЕМВРИ С УЧЕНИЦИТЕ В V СУ В ПЕРНИК

Зам.-министърът на образованието и науката Красимир Киряков поздрави с новата учебна година учениците в V Средно училище „Петко Рачов Славейков” в Перник. От името на министерството той подари мултимедия на училището. Киряков призова учителите да се включат активно в проекта „Твоят час“ на Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, за да подкрепят и развият талантите на децата.

Празникът в училището днес мина с изпълнения на вокална група „Славееви гласове“. Хит в програмата бяха второкласниците Никола и Цециq които изпяха песента на Криско „Това е нашият живот“ и рапираха много успешно на сцената.

В училището се обучават 270 ученици от I до XII клас, като част от децата са от ромски произход. Работата по проекти като „Добрите неща”, „Екоучилища” и „ Всеки ученик ще бъде отличник” дава на учениците висока гражданска и екологична култура, гордеят се учителите. За решаване на проблеми като безпричинни отсъствия и ниска родителска активност училището си сътрудничи с фондация „Амелипе“. В училището през новата учебна година ще бъде внедрен моделът ученици-наставници, с което се очаква намаляване на рано отпадащите.

За тържеството бяха дошли и доста родители, заедно с които директорът Боряна Йорданова и учителите търсят решение на проблемите на децата. Сред гостите бяха и представители на посолството на САЩ, които окуражиха децата да учат и играят заедно, независимо че са от различни етноси.

Споделете

GoTop