ЗАМ.-МИНИСТЪР КИРЯКОВ: УСПЕШНИЯТ МОДЕЛ НА ОБРАЗОВАНИЕТО Е СЪВМЕСТНО С БИЗНЕСА

ЗАМ.-МИНИСТЪР КИРЯКОВ: УСПЕШНИЯТ МОДЕЛ НА ОБРАЗОВАНИЕТО Е СЪВМЕСТНО С БИЗНЕСА

Успешният модел на образованието неизменно включва бизнеса като активен партньор.
Това каза зам.-министърът на образованието и науката Красимир Киряков на откриването на новата специалност „Софтуерно инженерство“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Той поздрави първите 33 студенти, които започват обучението си в бакалавърската програма, реализирана съвместно с фирма “ Програмиста“. „Имате огромния шанс да се възползвате от един доказано успешен модел в образованието, да придобиете перспективна професия и да се развивате в България“, обърна се зам.-министърът към младежите.

Пред президента Росен Плевнелиев и ректора на университета проф. Христо Бонджолов Киряков обясни, че за пръв път страната ни разполага със сериозен ресурс за образование и наука благодарение на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

„Гледаме на програмата като на системна. За да постигнем целите й, трябва да тръгнем да подобряваме предучилищното образование, да минем през средното и висшето и да започнем да развиваме наука – както фундаментална, така и приложна“, каза Киряков.
Той постави акцент и върху усилията на МОН към развитие на професионалното образование и призова университетските преподаватели и представителите на бизнеса да се включат активно в обучението на учениците на местно и национално ниво.

Споделете

GoTop