ЗАМ.-МИНИСТЪР КОСТАДИНОВ СЕ СРЕЩНА С ДЕЛЕГАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА ЗА ОБМЕН НА ЗНАНИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА Р КОРЕЯ

ЗАМ.-МИНИСТЪР КОСТАДИНОВ СЕ СРЕЩНА С ДЕЛЕГАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА ЗА ОБМЕН НА ЗНАНИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА Р КОРЕЯ

Заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов се срещна с проф. Парк Джин, ръководител на делегацията на Корейското правителство, който е на посещение в България в рамките на Програмата за обмен на знания на правителството на Република Корея. Целта на срещата беше да се очертаят перспективите за съвместно сътрудничество по програма за обмен на знания, която се управлява от Министерство на стратегиите и финансите и се финансира от корейското правителство от 2004 година. Програмата успешно е реализирана в 46 страни по света на основата на 606 изследователски теми.

В разговора си с проф. Парк Джин проф. Костадинов представи иновационната и изследователската екосистема в България и нейните ключови предизвикателства.

На срещата с екипа на проф. Парк Джин бяха детайлизирани приоритетите на програмата и участието на Министерството на образованието и науката в аналитично изследване, което ще подпомогне диалога между бизнеса и БАН в посока координация на политики и финансиране на научноизследователски проекти.

През 2015 г. България и Република Корея реализираха три проекта – управление на София тех парк, система за управление на отпадъците и управление на държавни предприятия. През юни 2015 г. беше организирана международна конференция в София под патронажа на Министерството на образованието и науката на Република България, която пренесе корейския опит в сферата на образованието, иновациите и науката у нас. Събитието бе ключово за установяване на добър диалог между учени от двете страни и представители на бизнеса.

Споделете

GoTop