ЗАМ.-МИНИСТЪР ЛАЗАРОВА: ДА ЦЕНИМ ЛИЧНОСТИТЕ, КОИТО ПАЛЯТ ИСКРАТА У СТУДЕНТИТЕ

ЗАМ.-МИНИСТЪР ЛАЗАРОВА: ДА ЦЕНИМ ЛИЧНОСТИТЕ, КОИТО ПАЛЯТ ИСКРАТА У СТУДЕНТИТЕ

Приносът на онези ярки личности, благодарение на които правната наука е обогатена, трябва да се цени и не бива да се забравя. Те палят искрата у студентите и ги мотивират да изберат своя професионален път. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова пред преподаватели и студенти по право от Нов български университет. Тя откри конференция, посветена на 125-годишнината от рождението на видния български юрист проф. Константин Кацаров.

Хората, които са се посветили на правната наука, носят огромна отговорност, защото именно те са в основата на правилата, моралните норми, правата и задълженията, гарантиращи реда във всяко едно общество, каза още зам.-министър Лазарова. Тя поздрави Департамента по право и Центъра за книгата на НБУ, както и всички участници във форума и пожела успех на студентите в конкурса за есета, посветени на проф. Кацаров.

В конференцията участваха проф. Веселин Вучков, ръководител на Департамент „ Право“ в НБУ, Александър Кацарски зам.-председател на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата, Владимир Йосифов, бивш директор в Световната организация за интелектуална собственост в Женева, адвокати, учени и преподаватели, посветени на правната наука.

Споделете

GoTop