ЗАМ.-МИНИСТЪР ЛАЗАРОВА ОТЛИЧИ УЧАСТНИЦИ В КОНКУРСА „С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА“

ЗАМ.-МИНИСТЪР ЛАЗАРОВА ОТЛИЧИ УЧАСТНИЦИ В КОНКУРСА „С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА“

Поздравления за проявената емпатия към доброволчеството, работата на огнеборците и спасителите на пострадали в бедствия и пожари отправи зам.-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова към децата от област Видин, участвали в конкурса „С очите си видях бедата“ с рисунки и есета. Тя поздрави децата и учениците за интереса към професията на пожарникаря и изрази надежда, че един ден и сред тях ще има такива. Приветства и техните учители и родители, които са провокирали интереса им към тези теми и актуални проблеми.

Зам.-министърът участва в тържествена церемония в Културен център „Жул Паскин“ за отличаване на най-добрите участници от областния етап на конкурса, организиран от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Видин, община Видин и Регионалното управление на образованието (РУО).

Традиционно в конкурса се включват деца и ученици от детските градини и училищата от област Видин. В надпреварата тази година участват 176 рисунки на деца и ученици, 38 от които са класирани за национален етап. В залата на Културния център бе подредена експозиция с най-добрите творби.

Зам.-министърът Лазарова бе впечатлена от големия брой творби, участвали в областния етап и посочи, че това показва традиции в работата на учителите и в познаването и съпричастността на семействата към тези важни проблеми за гражданското общество.

„За мен е удоволствие да приветствам децата, които с помощта на четката и изобразителното изкуство са представили своите емоции, виждания, знания и разбирания за това какви са бедите, как трябва да се действа, какво трябва да е поведението на човек по време на такива проблеми“, каза заместник-министър Лазарова.

Споделете

GoTop