ЗАМ.-МИНИСТЪР МАРИЕТА ГЕОРГИЕВА: БЪДЕТЕ СМЕЛИ, ЛЮБОПИТНИ И НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ ПРЕД ПРЕПЯТСТВИЯТА

ЗАМ.-МИНИСТЪР МАРИЕТА ГЕОРГИЕВА: БЪДЕТЕ СМЕЛИ, ЛЮБОПИТНИ И НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ ПРЕД ПРЕПЯТСТВИЯТА

Бъдете смели, любопитни, уверени и не се предавайте пред препятствията. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева се обърна към учениците от столичното 129 ОУ „Антим I” при откриването на новата учебна година. Там тази година училищния праг прекрачват за пръв път 72-ма първокласници.

Мариета Георгиева пожела на учителите да влизат с усмивка и любов в класната стая. „От вас зависи децата на България не само да получат най-доброто образование, но и да бъдат двигател за по-доброто бъдеще на страната“, обърна се тя към преподавателите.

На тържеството за първия учебен ден присъстваха още председателят на Синдиката на българските учители д.и.н. Янка Такева и заместник-кметът на Столична община Мирослав Боршош.

По-късно заместник-министър Мариета Георгиева участва в откриването на новата учебна година и в частната професионална гимназия за програмиране и дигитални науки „СофтУни Светлина“. Тя пожела на учениците и преподавателите интересна и креативна учебна година. „Бъдещето на България е във вас. Вие ще носите страната в сърцата си и всички ваши успехи ще доведат до това да имаме по-добро общество, по-високи резултати и да се гордеем с това, че сме българи“, каза Мариета Георгиева. Тя поздрави и родителите, че са избрали за децата си професионално образование и то в дигиталната сфера.

В професионалната гимназия за програмиране и дигитални науки учат над 500 ученици от 8. До 12. клас.

Споделете

GoTop