ЗАМ.-МИНИСТЪР МАРИЯ ГАЙДАРОВА: ПОДГОТВЯМЕ НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ЗА ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНОТО ОБЩЕСТВО

ЗАМ.-МИНИСТЪР МАРИЯ ГАЙДАРОВА: ПОДГОТВЯМЕ НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ЗА ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНОТО ОБЩЕСТВО

Ние подготвяме днес нашите деца да се реализират след 10-15 години в едно високотехнологично общество.Технологиите във всяка класна стая, съчетани с иновативни методи на преподаване, водят до персонализирано обучение -до това ученикът да бъде център на образователния процес.

Това означава децата, които са талантливи в определена област, да бъдат подкрепени да открият този свой талант и да го развиват. Тези, които имат затруднения, да получат такава подкрепа, че да се чувстват приобщени и мотивирани. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Мария Гайдарова при откриването на конференцията „Ученикът на бъдещето“, организирана от Евронюз България.

Тя припомни, че МОН има устойчива политика за внедряване на високи технологии във всяка класна стая, включително виртуална реалност и изкуствен интелект. По Плана за възстановяване и устойчивост се предвижда да бъдат осигурени средства за STEM кабинети във всяко училище. Технологичната среда е първото условие, но то далеч не е единствено и достатъчно. Много са важни самите преподаватели и политиките, свързани с квалификацията на учителите, посочи още заместник-министърът на образованието и науката.

Споделете

GoTop