ЗАМ.-МИНИСТЪР МИТЕВА: РАБОТИМ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА МЛАДИТЕ ХОРА ВЪВ ВСИЧКИ КРАИЩА НА БЪЛГАРИЯ

ЗАМ.-МИНИСТЪР МИТЕВА: РАБОТИМ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА МЛАДИТЕ ХОРА ВЪВ ВСИЧКИ КРАИЩА НА БЪЛГАРИЯ

Наша цел е активирането на младежите и създаването на възможности те да имат достоен и щастлив живот във всички краища на България. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева по време на официалното откриване на сградата на Международния младежки център в Перник, където се проведе и конференцията „Инструменти за зелена младежка работа“.

Заместник-министър Митева припомни, че по Националния план за възстановяване и устойчивост се изграждат още 20 регионални младежки центрове в различни населени места в страна. Отделно ще има и един Национален фокусен младежки център.

Международният младежки център в Перник е създаден по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМЕИП) 2014-2021 г. Стойността му е около 1,9 млн. евро. В конференцията, посветена на младежките и зелени политики, се включиха гости-партньори от съседни общини, както и от Норвегия и Сърбия.

Обсъдени бяха темите за справедлив преход, алтернативна заетост за региона на Перник, инвестиции в младите хора и запазването на кадри, уменията на бъдещето и ролята на младежките работници. Обсъдени бяха теми като справедлив преход, алтернативна заетост за региона на Перник, инвестиции в младите хора и запазването на кадри, уменията на бъдещето и ролята на младежките работници.

На конференцията присъстваха заместник-кметът на община Перник Стефан Кръстев, началничката на Регионалното управление по образованието в областта Ваня Коконова, училищни директори, директори на младежки центрове, учители и младежки работници.

Споделете

GoTop