ЗАМ.-МИНИСТЪР НАТАЛИЯ МИТЕВА: ДНЕШНИТЕ ДЕЦА ЩЕ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО УТРЕ

ЗАМ.-МИНИСТЪР НАТАЛИЯ МИТЕВА: ДНЕШНИТЕ ДЕЦА ЩЕ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО УТРЕ

Днешният ден е празник на знанието, на вдъхновението, на вярата в бъдещите успехи и постижения. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева се обърна към над 700 ученици и 50 учители в ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев. По думите ѝ благодарение на добрата подготовка в гимназията, учениците се представят успешно на олимпиади и състезания, а учителите правят трансдициплинарни иновативни уроци и сформират професионални учебни общности, като създават прекрасна учебна среда.

„ПМГ бе избрана от МОН и като едно от 5-те училища-лаборатории за иновации в държавата“, съобщи зам.-министър Митева и отбеляза, че така то ще продължи да бъде пример в училищните иновации и добри практики. „Нека преподаваме с разбирането, че днешните деца ще решават проблемите на човечеството утре. Нека учим с отговорността, че от нас зависи да живеем в чист, безопасен, уреден и щастлив свят, и че можем да постигнем всичко“, каза още тя,

ПМГ „Яне Сандански“ е с най-висок бал за прием на седмокласници в Гоце Делчев. Гимназията разполага с модерна материална база: класни стаи, оборудвани с интерактивен дисплей и проектор, интерактивна дъска; презентационна зала, таблети, очила за виртуална реалност, Chromebook, безжична интернет връзка и др.

Мултифункционалният център по природни науки и математика е оборудван с най-съвременни технологии. Екипът на директорката Елка Божикова е амбициран да разширява иновациите и да променя моделите на образование.

Наталия Митева разговаря с учителите за STEM обучението, как то да е максимално ефективно, за възможните обучения за създаване на образователни ресурси за дигиталната раница и за възможностите, които предоставя за учителите в тяхната работа навлизането на изкуствения интелект, както и за отговорното му използване.

Споделете

GoTop