ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАМАТОВ КЪМ УЧИТЕЛИТЕ: ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО КАТО ОЦЕНЯВАТЕ УЧЕБНИЦИ

ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАМАТОВ КЪМ УЧИТЕЛИТЕ: ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО КАТО ОЦЕНЯВАТЕ УЧЕБНИЦИ

От ноември до март ни очакват 143 комплекта учебници за първи и за пети клас. Може да се види нов прочит на всичко онова, което авторските колективи са предложили, за да може да избере от тези много авторски издания най-доброто. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов при срещата си с учителите от столичното 2. Средно училище „Емилиян Станев“. Той добави, че издателствата са качили демо версия под формата на помагала. Дано да нямаме объркване от това, че сте ги гледали като помагала, а след това ще са учебници, поясни заместник-министърът.

Стаматов поздрави колегите си за 5 октомври – Международен ден на учителите, и сподели, че е избрал за днешната среща училище, в което познава мнозина, които са работили и които сега преподават в него. До този момент съм се срещал вече с около 15 000 учители. И тази последователност от много срещи ще продължава. Утре имам срещи с колеги в Смолян – почти цялата Смолянска област, каза той. По думите му идеята е да се даде максимално спокойствие от многото нови наредби, които бяха поставени на вниманието на всички през летните месеци, да се даде сигурност на всеки един учител, че каквото и да правим всичко зависи само и единствено от учителя. Магията е в даскала и от неговото майсторство да прави чудеса от неможещия човек да направи един изключително добър гражданин, за което мечтаем.

Заместник-министърът се спря и на темата за неизвинените отсъствия. Имаме идея, че не трябва да се отстъпва от позицията за затягане на режима с медицинските бележки – дали ще е амбулаторен лист или нещо друго. Предстоят разговори с Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, за да стигнем до консенсус кой ще е документът, който ще издават личните лекари.

Споделете

GoTop