ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАМАТОВ ЩЕ ОТКРИЕ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ „ПОДКРЕПА ЗА РАВЕН ДОСТЪП И ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ“

На 14 юли 2016 г., от 10.00 часа, в зала „Триадица-2“ на Гранд хотел София ще се проведе пресконференция по проект „Подкрепа за равен достъп и личностно развитие“, изпълняван от МОН по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020.

Заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов ще открие събитието, на което ще бъдат представени проектните цели, дейностите и постигнатите начални резултати по проекта.

Основната цел на проекта е насочена към изграждане на образователна среда, насърчаваща разгръщането на потенциала на всяко дете и ученик за личностно развитие, за успешна реализация и социализация. Проектните дейности в своята съвкупност обхващат цялостно процеса на предоставяне на тази подкрепяща среда, която започва с ранна превенция и интервенция на обучителни затруднения в предучилищното образование и продължава в училищното образование с осигуряването на допълнителната подкрепа за осъществяване на включващо/приобщаващо образование на деца и ученици със специални образователни потребности (СОП), включващо обучение и социално включване на ученици с девиантно поведение.

Споделете

GoTop