ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАМАТОВ ВРЪЧИ НАГРАДИ “УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА – 2016“

ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАМАТОВ ВРЪЧИ НАГРАДИ “УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА – 2016“

Изключително трудно е да получиш награда, а още по-трудно е тя да бъде и синдикален приз. Това носи след себе си много голяма отговорност. Отговорност за всяка стъпка, която всеки от нас трябва да продължи да прави в посоката на доброто българско образование. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, който участва в церемонията по връчване на наградата „Учител на годината – 2016“.

Той връчи призове „Учител на годината“ в направление „Предучилищно възпитание и подготовка на Виолета Стряскова, старши детски учител в ЦДГ „Зорница“ – гр. Сливен, в направление „Изкуства и спорт“ на Камелия Кочева, старши учител по изобразително изкуство в ОУ, „Стоян Михайловски“ – гр. Пловдив и на Минко Павлов – главен учител по физическо възпитание и спорт в ОУ „“Св.Св. Кирил и Методий“ – гр. Първомай.

На церемонията по обявяването на наградите в XIX конкурс на Синдиката на българските учители „Учител на годината – 2016“ бе прочетен приветствен адрес към г-жа Янка Такева от вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева В поздравлението се казва, че в Деня на равноапостолите Кирил и Методий всички отдаваме признание на учителите, които със своя труд се опитват да правят живота по-добър, да дават на децата това, което по-възрастните, знаещите и можещите, трябва да дадем – традициите, ценностите, знанията и уменията, необходими, за да се справят в живота.

Споделете

GoTop