ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАМАТОВ ВРЪЧИ ПРИЗА „ЛЮБИМ УЧИТЕЛ“ И СЕ СРЕЩНА С ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ В МОНТАНА

ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАМАТОВ ВРЪЧИ ПРИЗА „ЛЮБИМ УЧИТЕЛ“ И СЕ СРЕЩНА С ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ В МОНТАНА

На церемония в Гимназията с преподаване на чужди езици „Петър Богдан“ в гр. Монтана заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов връчи наградата „Любим учител“ на Бисерка Александрова, старши учител по английски език. За носителка на приза тя бе избрана чрез анкета, проведена сред 98 ученици от IX клас.

Г-жа Александрова е възпитаник на гимназията и от 15 години преподава в нея.

За да разкажат какъв учител може да се хареса на днешните ученици и да спечели сърцата им, бе дадена думата на деветокласниците Биляна, Иван и Николай, които вълнуващо описаха своята преподавателка като човек, който никога не се е опитвал да се доказва, а ежедневно е била до тях и само с един поглед е разбирала всеки един от тях, съчувствала е, напътствала е, помагала е. Тя е тази, която ще те похвали зад гърба и ще те критикува в лицето, каза Биляна и подчерта,че хвалебствените думи, които могат да се кажат за Бисерка Александрова не са достатъчни. Затова за тях тя не е просто „любим учител“, тя просто е „любим човек“.

Даниела Казанджиева – заместник-главен редактор на в.“Стандарт“, със съдействието на който се провежда инициативата, увери присъстващите, че вече имат ясна посока – медиите ще подкрепят всяка една инициатива на Министерството на образованието и науката, за да стане училището едно прекрасно място, каквото е това училище, и когато това се случи, тогава можем да бъдем спокойни за нацията.

Заместник-министър Стаматов връчи приза „Любим учител“ на г-жа Александрова и се обърна към учениците с думите: „Успяхте да разплачете един учител по английски език“, и добави, че да разплачеш един учител говори много за това, че учителката им през всичките години се е доказвала пред тях без те да го разберат.

Церемонията започна с прекрасните изпълнения на фолклорния ансамбъл към гимназията „Турлашки напеви“ с ръководител Цветан Цветанов. Гости на събитието бяха заместник-кметът на Монтана Тихомир Антонов, началникът на регионалния инспекторат по образованието Трайка Трайкова, много учители, ученици и представители на медиите.

По-късно през деня заместник-министър Стаматов се срещна с директорите на детските градини и училищата в община Монтана. На работната среща, организирана от РИО – Монтана, Стаматов се спря на основните моменти от държавните образователни стандарти, а след това отговори на въпроси на директорите, свързани с професионалното образование, с делегираните бюджети на детските градини, с преобразуването на някои училища в региона, с новите моменти в проекта „Твоят час“ и др.

Споделете

GoTop