ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ДЕНИЦА САЧЕВА: ЕКОЛОГИЧНОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ПРИОРИТЕТ В УЧИЛИЩЕ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ДЕНИЦА САЧЕВА: ЕКОЛОГИЧНОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ПРИОРИТЕТ В УЧИЛИЩЕ

„Екологичното образование и здравословният начин на живот са сред основните приоритети в заниманията по интереси в училищата, наред с математиката, информационните технологии и природните науки. Часовете могат да се провеждат в детските градини, училищата или в специализирани бази“. Това заяви днес заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева на откриването на образователно-информационен център на „ЕКОПАК“ България.

По думите й по проекта „Твоя час“ в училищата в цялата страна са сформирани почти 1400 групи за занимания по интереси, свързани с екологично образование и здравословен начин на живот. Посещавали са ги над 22 390 ученици. Част от иновативните училища също са предложили иновации в обучението в тази сфера. „Уменията за подкрепа на устойчивото развитие са ключови в общообразователната подготовка в България. За нас е изключително важно, че бизнесът инвестира в информационни програми, които формират зелено мислене и усвояване на навици и умения, ориентирани към опазването на природата“, добави Сачева.

На откриването на образователно-информационния център присъстваха още министърът на екологията Нено Димов, кметът на София Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на „Екопак“ България Тодор Бургуджиев.

Споделете

GoTop