ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ИВАН ДИМОВ ПОЗДРАВИ УЧИТЕЛИ, УДОСТОЕНИ С НАГРАДАТА „СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ“

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ИВАН ДИМОВ ПОЗДРАВИ УЧИТЕЛИ, УДОСТОЕНИ С НАГРАДАТА „СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ“

Чувствам се привилегирован, че присъствам на тази среща, уважаеми колеги и приятели. Чувствам се като един от вас. Ние слушаме внимателно посланията, които излъчвате. Смятам, че винаги сме търсили начин за съвместни действия. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Иван Димов в началото на церемонията по награждаването на учители и преподаватели с годишната награда „Стоян Михайловски“ на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Лично аз професионално, като професор от Математическия институт, и по-късно съм работил с деца. Знаете за постиженията на нашите олимпийци в областта на математиката и информатиката. Това са светли глави, които печелят невероятни проекти. И знам, че основният принос е ваш, драги учители, заяви проф. Димов.

Той прочете поздравителен адрес към председателя на Синдикат „Образование“ Юлиян Петров от вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева. В приветствието се отбелязва, че българското образование следва своята вековна традиция – осигуряване на високо качество на подготовката на всяко дете и ученик в съответствие с възрастта, потребностите, способностите и интересите му, придобиване на компетентности, необходими за успешна личностна и професионална реализация и активен граждански живот в съвременните общности за формиране на устойчиви нагласи и мотивация за учене през целия живот.

В динамичното общество, в което живеем, учителската професия става все по-отговорна. Средата, в която работят учителите, крие все повече предизвикателства, което води до повишаване на изискванията.

Скъпи учители, желая ви здраве, неуморна енергия, за да продължите благородната си мисия. Само с обща отговорност може да посрещнем предизвикателствата на времето и да извървим пътя към по-достоен и добър живот в България, завършва поздравлението на министър Кунева.

Споделете

GoTop