ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КАРИНА АНГЕЛИЕВА: МЛАДИТЕ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ СА ДВИГАТЕЛЯТ НА ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ПРОМЕНИ В БЪЛГАРИЯ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КАРИНА АНГЕЛИЕВА: МЛАДИТЕ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ СА ДВИГАТЕЛЯТ НА ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ПРОМЕНИ В БЪЛГАРИЯ

В Националния конкурс „Панаир на иновациите и науката“ събираме най-упоритите деца и най-големите мечтатели. Вие, младите изследователи, сте заредени с талант и вътрешна мотивация, а това е най-важната предпоставка за един млад човек, който иска да бъде откривател. Вие сте модел за подражание. Гордея се с вас“.Това каза заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева по време на откриването на юбилейния научен „Панаир на иновациите и науката“. Заместник-министър Ангелиева посочи, че това е единственото състезание, което ще даде възможност на четиримата му лауреати да участват в най-големия конкурс в света за научно-изследователски проекти „ISEF“. По думите й инвестирането в учениците и младите изследователи трябва да е приоритет, защото те могат да се превърнат в двигателят на положителните промени в страната ни. Ангелиева припомни, че това е една от причините Министерството на образованието и науката да стартира съвместно с БАН програмата „Образование с наука“.
„Със съвместната работа на ученици, учители и учени, познанието придобива живот“, каза заместник-министърът.
В конкурса за млади таланти се състезават ученици и младежи на възраст между 14 и 20 години с проекти в областта на природните, социалните, историческите и медицинските науки, информационните и комуникационните технологии и математиката.
Утре на тържествена церемония ще бъдат определени четиримата победители, които ще представят страната ни на International Science and Engineering Fair 2020 (ISEF), който ще се проведе в Анахайм, САЩ, през май 2020 година и участниците в „Expo Sciences“ Люксембург.
Жури от изтъкнати специалисти в областта на математиката, физиката, природните науки, както и най-добрите участници в минали издания на конкурса ще оценяват разработките.

Споделете

GoTop