ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КАРИНА АНГЕЛИЕВА ОТКРИ СОФИЙСКИЯ ФЕСТИВАЛ НА НАУКАТА

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КАРИНА АНГЕЛИЕВА ОТКРИ СОФИЙСКИЯ ФЕСТИВАЛ НА НАУКАТА

Министерството на образованието и науката полага много усилия и инвестира в развитието на младите иноватори, каза заместник-министърът на образованието Карина Ангелиева при откриването на осмото поредно издание на Софийския фестивал на науката, който се провежда в София Тех Парк. По думите й форумът показва, че учениците могат да се забавляват чрез наука, а всичко представено на него е дело на млади изследователи.

И тази година една от основните цели на форума е да представи по интригуващ начин българската наука, учените и техните постижения. Ще бъдат разгледани теми от областта на точните и природните науки на достъпен език.
Ще се поставят и нови въпроси, като се обърне внимание на личности и събития, които са повлияли силно развитието на науката – от Леонардо да Винчи и първата околосветска експедиция на Магелан и Елкано, през кацането на Луната, до създаването на Периодичната система на химичните елементи, постиженията на БАН и Международния астрономически съюз.
Научни демонстрации, експерименти и работилници са само част от събитията, на които и малки и големи ще имат възможност да научат по нещо ново.
Част от фестивалната програма са и изложби, които представят богатството на природата и безкрая на космоса.
Новост е зоната „Направи си сам“, където деца ще могат сами да работят с технологии, да създават и изследват.
Фестивалът ще продължи до 12 май.

Споделете

GoTop