ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ЛАЗАРОВА ВРЪЧИ ОТЛИЧИЯ В КОНКУРСА НА СБУ „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ЛАЗАРОВА ВРЪЧИ ОТЛИЧИЯ В КОНКУРСА НА СБУ „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“

Заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова отличи призьорите в направление „Хуманитарно“ в XXVII национален конкурс „Учител на годината“, организиран от Синдиката на българските учители. Това са Ваня Симеонова, учител по история в Средно училище по хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – Варна, и Илияна Гагова, старши учител по български език и литература в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велинград.

„Чувствам се като на церемония по връчването на Оскарите. Този приз има такава стойност за образованието“, каза Лазарова.

Началникът на кабинета на министъра на образованието и науката Наталия Михалевска отличи наградените в направление „Начално образование“ – Богомила Стефанова, старши учител в ОУ „Васил Левски“ – Плевен, и Радмила Илиева, учител в Българското средно училище „Христо Ботев“ в Братислава, Словакия. „Обичта към българския учител е обичта към нашите деца“, посочи Михалевска.

Заместник-министър Лазарова прочете и поздравителен адрес от името на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков. „Българският учител е най-важната личност, която предава знанията и най-ценните нравствени послания от векове за векове. Да си учител е призвание. Да бъдеш човекът, който разпалва жаждата за знания, който открива нови светове, създава добри и честни хора и формира утрешните лидери на България – това е гордост, но и огромна отговорност“, подчертава той.

По думите му спечелването на престижната титла „Учител на годината“ е признание и доказателство за непоколебимия ангажимент към образованието и отдадеността на педагозите при формиране бъдещето на нашите деца. Министърът подчертава още, че XXVII издание на конкурса е доказателство, че Синдикатът на българските учители неоспоримо е една от най-модерните организации в България.

В заключителния етап на конкурса тази година бяха номинирани 70 учители и директори в десет направления: Предучилищно възпитание и подготовка; Начално образование; Хуманитарно; Природо-математическо; Изкуства и спорт; Професионално образование; Директори и помощник-директори; Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници; Млади учители; Учители наставници. Със званието „Учител на годината” бяха отличени общо 22 педагози.

Официален гост на церемонията бе и президентът Румен Радев.

Споделете

GoTop