ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МАРИАНА БАНЧЕВА УЧАСТВА В ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА СПОРТНА ЗАЛА В ГИМНАЗИЯТА ЗА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЛОВЕЧ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МАРИАНА БАНЧЕВА УЧАСТВА В ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА СПОРТНА ЗАЛА В ГИМНАЗИЯТА ЗА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЛОВЕЧ

Днес, 9 май 2013 г., заместник-министърът на образованието, младежта и науката Мариана Банчева взе участие в тържественото откриване на новата спортна зала в Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф І” в град Ловеч. Тя прочете поздравителен адрес от името на министър Николай Милошев, като се обърна към младите хора с думите:„Радостно е да видиш сбъдната една дългогодишна мечта”.

Лентата на новата зала прерязаха вицепрезидентът г-жа Маргарита Попова и директорът на гимназията Радослав Хитов. Спортното съоръжение бе построено за по-малко от шест месеца като инвестицията е в размер на 1 млн. лева.

На церемонията присъстваха кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, областният управител Ваня Събчева, възпитаници и преподаватели в гимназията.

По-късно абитуриентите на най-старото езиково училище у нас получиха от вицепрезидента Попова и от заместник-министър Банчева сертификатите си за владеене на немски език.

Заместник-министър Банчева се обърна към тях с думите: „Знайте, че по пътя си ще имате много препятствия. Нужни са ви постоянство и сила, за да ги преодолявате и да се реализирате успешно в живота”.

След официалната церемония г-жа Банчева заедно с учениците засади кипарис в двора на гимназията в чест на Деня на Европа.

Споделете

GoTop