ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА ВРЪЧИ НАГРАДАТА „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ НА УЧИТЕЛИ ЗА ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ И ПРИНОС В ОБРАЗОВАТЕЛНОТО ДЕЛО

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА ВРЪЧИ НАГРАДАТА „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ НА УЧИТЕЛИ ЗА ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ И ПРИНОС В ОБРАЗОВАТЕЛНОТО ДЕЛО

Днес, 11 май 2012 г., епископ Евлогий, игумен на Рилския манастир, и архимандрити отслужиха молебен за Деня на Св. равноапостолни Методий и Кирил в храма на обителта.

В Иконната галерия г-жа Милена Дамянова, заместник-министър на образованието, младежта и науката, поздрави събралите се ученици, учители, директори на училища от страната и представители на медиите с думите: “Образованието е ценност и трябва да се прекланяме пред хората, които се трудят в училище, които са служители на нацията“. Зам.-министър Дамянова подчерта, че наградата на МОМН е и знак на почит и уважение към св. Иван Рилски, заради живота му – за благодатта му към ближните, към болните, както и на преклонение пред духовните му завещания.

Г-жа Дамянова връчи наградата на МОМН „Св. Иван Рилски“ на Антоанета Иванова Сиракова, директор на НУ „Софроний Врачански“ – гр. Враца, на Благой Георгиев Мигдин, директор на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ – гр. Гоце Делчев и на Бойко Свиленов Богутев, директор на ОУ „Св. Иван Рилски“ – гр. Перник.“ Светата рилска обител е място, където човек се зарежда духовно – обърна се към наградените зам.-министър Дамянова. –Вие сте нашите просветители, вие ръководите и развивате българското училище, създавате нови методики, развивате талантите у децата, давате им своята доброта. Образованието е духовност и ние сме хората, които трябва да предадем на бъдещите поколения ценностите, които са пренесени през вековете“ – каза в заключение зам.-министър Дамянова.

На тържествените ритуали на Рилския манастир бяха г-н Емил Гущеров, народен представител, и г-н Владислав Стойков, областен управител на Област Кюстендил.

След церемонията деца от училища от Кюстендил, Дупница и Благоевград се отправиха към Кирилова поляна и се забавляваха със спортни игри.

Споделете

GoTop