ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА ВЗЕ УЧАСТИЕ В ОТКРИТ УРОК ОТ СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В 23 СОУ „ФРЕДЕРИК ЖОЛИО-КЮРИ”

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА ВЗЕ УЧАСТИЕ В ОТКРИТ УРОК ОТ СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В 23 СОУ „ФРЕДЕРИК ЖОЛИО-КЮРИ”

На 14 ноември 2012 г. заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, присъства на представянето на проекти за подобряване на училищната и градската среда в открит урок в 23 СОУ„Фредерик Жолио-Кюри”, гр. София.

Госпожа Милена Дамянова влезе в ролята на бизнес консултант и даде насоки на младите предприемачи как да доразвият и реализират успешно плановете си.

„Наистина вървим в правилната посока, с новите програми, с иновациите в образованието, които ще направят нашите деца по-иновативни. Проектите от различните институции са отговорни, тъй като голямата причина на държавния бюджет е да се мисли повече за децата, да отделяме повече средства за децата. Инвестициите в децата са инвестиции в цялостната икономика и цялостното развитие на нашата страна”, сподели заместник-министър Милена Дамянова.

Днешният проект цели да облагороди и възстанови парк „Гео Милев” чрез поставянето на нови пейки, кошчета за отпадъци и хранилки за птици. За да направят парка по-привлекателен, децата планират да изрисуват кошчета и пейки и сами да се включат в изработването на хранилки за птици.

Още един проект беше заложен в днешния урок, включващ изграждането на многофункционално спортно съоръжение за практикуване на различни игри като по този начин да се повиши физическата активност у децата и да се осигурят условия за допълнителни спортни занимания в почивните дни.

На събитието присъстваха също така г-н Иван Ценов, заместник-министър на физическото възпитание и спорта, г-жа Антоанета Апостолова, Кмет на район Слатина, г-н Евгени Ангелов, съветник на президента по икономическите въпроси и инвестициите, ученици, учители и родители.

Световната седмица по предприемачество за пета поредна година се организира от “Джуниър Ачийвмънт” и е под патронажа на Президента Росен Плевнелиев.

Споделете

GoTop