ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИТЕВА ПОЗДРАВИ УЧИТЕЛИТЕ, УДОСТОЕНИ С НАГРАДАТА „СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ“

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИТЕВА ПОЗДРАВИ УЧИТЕЛИТЕ, УДОСТОЕНИ С НАГРАДАТА „СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ“

Благодаря на всички учители, не само на наградените днес. Вярвам, че влизате в класната стая с нагласата, че можете да промените живота на учениците. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева по време на церемонията по награждаването на учители и преподаватели с годишната награда „Стоян Михайловски“ на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Формулата на важността на учителите беше посочена с числа преди години, заяви заместник-министър Митева като цитира изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). „Една минута прекарана с високоефективен учител е равна на две минути със средноефективен учител и на четири с нискоефективен учител. Умножете това по годините, които нашите деца, прекарват в училищното образование и си представете колко един ученик може да изостане, ако не му се падне мотивиран учител. Или по-важното – колко много може да постигне, ако попадне на вярващи, силно мотивирани, добре подкрепени и можещи учители. Нашата мисия и задача трябва да е само тази – да намерим всички начини да ви подкрепяме“, заяви заместник-министърът.

Митева предаде поздравителен адрес към председателя на Синдикат „Образование“ д-р Юлиян Петров от името на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Заместник-министърът връчи наградата в категорията „Средно образование“ на Марина Петрова от ПГЕЕ в Пловдив.

Синдикатът „Образование“ към КТ „Подкрепа“, в желанието си да отдаде заслуженото уважение на съвременните български просветители, връчва за поредна година наградата „Стоян Михайловски“ за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело, изразявайки почит към името на създателя на химна „Върви, народе възродени“.

Споделете

GoTop