ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МУКАДДЕС НАЛБАНТ УЧАСТВА В ЧЕСТВАНЕТО НА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МУКАДДЕС НАЛБАНТ УЧАСТВА В ЧЕСТВАНЕТО НА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”

Заместник-министърът на образованието и науката Мукаддес Налбант участва в тържественото честване на патронния празник на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, което се състоя в Аулата на Алма матер. Преди тържеството г-жа Налбант положи цветя пред паметника на св. Климент Охридски.

„Днес бих искала да подчертая приноса на Софийския университет „Св. Климент Охридски” – най-големият национален образователен и научен център у нас, за съхранението и развитието на знанието, за обогатяване на националната ни култура. Искам да благодаря на всички преподаватели и студенти за непоколебимата Ви вяра в силата на знанието, за труда и постоянството, с което зареждате обществото ни.”, пише в поздравителния адрес на министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, който г-жа Налбант връчи на ректора на университета проф. Иван Илчев.

Академичното тържество бе открито от проф. Иван Лалов. Ректорът, проф. Иван Илчев, поздрави университетската общност и гостите, а проф. Анастас Герджиков прочете академично слово на тема „Общественият договор и правото на съпротива”. След словото на проф. Герджиков бяха връчени дипломите на новоизбраните през последната година професори на Софийския университет.

Споделете

GoTop