ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ПЕТЯ ЕВТИМОВА ВЗЕ УЧАСТИЕ В МЛАДЕЖКИ ФОРУМ „МЛАДИТЕ ХОРА – ИНФОРМИРАНИ И АКТИВНИ ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА”

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ПЕТЯ ЕВТИМОВА ВЗЕ УЧАСТИЕ В МЛАДЕЖКИ ФОРУМ „МЛАДИТЕ ХОРА – ИНФОРМИРАНИ И АКТИВНИ ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА”

На 11 октомври 2012 г., в Двореца на културата в Перник, Петя Евтимова, заместник-министър на образованието, младежта и науката участва в Регионален младежки форум – „Младите хора – информирани и активни граждани на България и Европа”.

С презентация на тема „Младите хора във фокуса на Закона за младежта” заместник-министър Евтимова запозна присъстващите с нормативните и стратегически документи на Министерството на образованието, младежта и науката. Представени бяха новостите, които отразяват Закона за младежта, Националната стратегия за младежта 2010-2020, Национална програма за младежта 2011-2015 и годишния план за осъществяване на Националната стратегия за младежта. Също така бе представен и доклад за младежта, чиято цел е прогнозиране в развитието на сектора, както и постигане на видим измерим резултат в младежкия статус на базата на дългосрочната визия за развитието на младежта в страната и синхронизираните усилия на отговорните институции.

Целта на форума е да помогне с формирането на младежките политики, да представи процесите, приоритетите, нормативно осигурените перспективи, както и предстоящите инициативи, обърнати към решаването на наболелите в цяла Европа проблеми на хората в младежка възраст. Инициативата предостави добра възможност на младите хора да обменят опит и идеи, изявявайки себе си, позициите си и очакванията си към хората с влияние върху процесите на развитие.

Във форума, който се провежда от 10 до 12 октомври 2012 г., взеха участие и г-н Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз, депутати, представители на местната власт, представители на бизнеса и други.

Събитието се реализира под патронажа на областния управител инж. Иво Петров.

Споделете

GoTop