ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР САЧЕВА В БРЮКСЕЛ: БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО ПОЕМА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОГРАМИ „ХОРИЗОНТ 2020“ И „ЕРАЗЪМ+“

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР САЧЕВА В БРЮКСЕЛ: БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО ПОЕМА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОГРАМИ „ХОРИЗОНТ 2020“ И „ЕРАЗЪМ+“

„По време на Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. ще се водят преговорите за бъдещето на знаковите европейски програми „Хоризонт 2020“ и „Еразъм+“. На България се пада отговорната задача да търси консенсус между държавите членки, водена от приоритета за по-голяма достъпност и отвореност на програмите към нови участници, младите хора и нови региони. Ще работим за опростяване на процедурите за кандидатстване и насърчаване на взаимоотношенията между европейските програми и структурните фондове“. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева по време на работна среща с еврокомисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел в Брюксел.

Г-жа Сачева благодари на българския еврокомисар за подкрепата на Европейската комисия за приоритетите на Председателството в секторите „Образование“ и „Научни изследвания“. Г-жа Габриел изрази задоволство от успешното сътрудничество с Министерството на образованието и науката и прие поканата да бъде основен говорител на конференция на Председателството в сектор „Образование“, посветена на дигиталните умения. Форумът ще се проведе на 19 и 20 април 2018 г. в София.

В рамките на двудневното си работно посещение заместник-министър Сачева ще проведе срещи още с евродепутата и председател на комисията на Европейския парламент по образование и култура Петра Камерeверт, българските евродепутати – членове на Комисията по образование и култура, ръководството на генерална дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ на ЕК.

Заместник-министърът ще посети и българските ученици и учители в Европейското училище в Брюксел и ще се срещне с организацията на българите, работещи в европейските институции в Брюксел.

Споделете

GoTop