ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА НАГРАДИ НАЙ-ДОБРИЯ МЛАД ЗАВАРЧИК СРЕД УЧЕНИЦИТЕ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА НАГРАДИ НАЙ-ДОБРИЯ МЛАД ЗАВАРЧИК СРЕД УЧЕНИЦИТЕ

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова награди най-добрият млад заварчик на церемония на призьорите в Националното състезание. Първото място в категорията за най-добра артинсталация спечели Желязко Желязков от Професионална гимназия „Стефан Караджа“ в Елхово.

„За МОН връзката между образованието и бизнеса е изключително важна. Във време, в което в почти всички сфери има недостиг на кадри, ние вярваме, че най-важната инвестиция е именно в човешкия капитал“, каза заместник-министърът. Тя благодари на учителите за труда и затова, че предавайки знанията си на учениците, им помагат да се сдобият с професия и да се реализират живота. „Учениците от професионалните гимназии ще бъдат конкурентноспособни, където и да се отидат по света. Надяваме се, те да останат в България и да участват в изграждането на икономиката ни“, каза Таня Михайлова.

Николай Росенов от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Червен Бряг спечели първото място в надпреварата в клас 135 III. Втори е Емилиан Севов от Професионална гимназия Васил Левски в Горна Оряховица. Във втората категория първи е Емил Миладинов от ПГМЕТ „Девети май“ в Червен бряг, а негови подгласници са Иван Димитров от ПГМЕ в Пирдоп и Валентин Марков от професионалната гимназия в Плевен. В състезанието участваха ученици от 11 професионални гимназии от Ботевград, Варна, Враца, Горна Оряховица, Елхово, Кнежа, Плевен, Пирдоп, Сливен, Червен бряг и с. Градница, община Севлиево. Те бяха поставени в реална конкурентна и демонстрираха придобитите знания и практическите си умения.

Второто издание на националното състезание ,,Най-добър млад заварчик“ се организира от МОН и Регионално управление на образованието – Перник.

Споделете

GoTop