ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В МАТЕМАТИЧЕСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ“

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В МАТЕМАТИЧЕСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ“

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова награди призьорите от международното състезание „Европейско кенгуру“ на тържествена церемония в МОН. Тя благодари на участниците в конкурса за смелостта да се включат в надпреварата и ги увери, че именно математиката е науката, която изгражда мисленето и начинът на възприемане на света. Заместник-министърът поздрави победителите и им пожела да продължават да учат с воля и желание за успех.

Националният кръг на математическото състезание се проведе на 2 юни в Националната природо-математическа гимназия. Той се проведе под егидата на МОН, а за него се класират най-добре представилите се ученици от първия областен кръг на състезанието. По регламент в състезанието има 8 групи за ученици от 1 до 11 клас, като последната група е за студенти. В последният кръг участниците решават седем интересни логически задачи, които изискват съобразителност и креативност.
„Европейско кенгуру“ е най-масовото международно математическо състезание, което се провежда за пръв път през 1991 г. във Франция. Въпреки, че състезанието е международно, във всяка страна то се провежда на родния език.

Споделете

GoTop