ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: НАШАТА ЦЕЛ Е ДЕЦАТА НИ ДА СА НАЙ-ДОБРИТЕ

“Промяната към по-добро може да се случи само чрез качествено образование. То може да осигури конкуренти кадри – хора, които знаят и могат. Качествените кадри от своя страна ще осигурят възможността за растеж на икономиката. Образованието е гаранция и за по-високи доходи”.

Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова в Кюстендил по време на дискусия с представители на местната власт, директори на училища, детски градини и граждани.

“Учениците учат не за училището, а за да се справят в живота. Нашата задача е децата ни да са най-добрите, където и да се намират. Това е нашата цел”, каза заместник-министърт.

Като основни предизвикателства пред системата на образованието тя определи подкрепата на учителите и активното включване на всяко дете в учебния процес.

Михайлова посочи, че в центъра на образованието има два стълба – ученикът и учителят. “Нашата основна цел са високо образовани ученици и мотивирани учители, както и развитие на техните компетентности”, допълни заместник-министърът.

По време на гражданския диалог бяха обсъдени регионални и национални политики в сферата на образованието. Участниците в дискусията акцентираха и върху реализирането на редица инфраструктурни проекти в цялата страна. Темата за професионалното образование и обучението също бе сред приоритетните по време на форума.

Споделете

GoTop