ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: НАСТАВНИЧЕСТВОТО И БАЗОВАТА ПОДГОТОВКА СА ВАЖНИ, ЗА ДА ОСТАНАТ МЛАДИТЕ УЧИТЕЛИ В УЧИЛИЩЕ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: НАСТАВНИЧЕСТВОТО И БАЗОВАТА ПОДГОТОВКА СА ВАЖНИ, ЗА ДА ОСТАНАТ МЛАДИТЕ УЧИТЕЛИ В УЧИЛИЩЕ

Ако искаме да имаме качествено образование за нашите деца утре, това е обща отговорност на висшите училища, институциите, семейството, партньори и съмишленици, днес.

Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова по време на кръгла маса в Плевен, в която участваха университетски преподаватели, представители на регионалните управления на образованието и областните администрации от Плевен, Велико Търново и Враца, директори, учители и др. В дискусията се включи и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Заместник-министър Михайлова акцентира върху отговорностите на институциите в изграждането на младите учители, мотивацията и нагласата им за реализиране в учителската професия. По думите й много са важни подкрепящата среда, базовата подготовка, наставничеството. В своята работа институциите трябва да насочат усилията в приобщаването на младите хора към професията „Учител“ и решаването на предизвикателството „Как най-добрите ученици да станат учители?“, посочи заместник-министърът.

Споделете

GoTop