ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: НАЙ-ПРЕДПРИЕМЧИВИТЕ ЩЕ ИЗБЕРАТ ПРОФЕСИЯТА НА УЧИТЕЛЯ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: НАЙ-ПРЕДПРИЕМЧИВИТЕ ЩЕ ИЗБЕРАТ ПРОФЕСИЯТА НА УЧИТЕЛЯ

Предприемачество е начинът да реализираш идеите си, а образованието е основата на всяка нация, за да може тя да се развива. Предприемачество в образованието е начинът да осигурим всички възможности на нашите деца и да им посочим верния път. Знанието е безценен капитал, затова вярвам, че ние сме предприемчива нация, щом сме избрали образованието за наш основен приоритет. А в продължение на дебата за професиите на бъдещето смятам, че най – предприемчивите ще изберат професията на учителя“.

Това каза заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова по време на дискусия на тема „Предприемачеството в образованието“. Дискусията се проведе в рамките на „не-конференция“ „Диалози в образованието“ в СОФИЯ ТЕХ ПАРК, в която участваха учители, директори на училища, представители на РУО, представители на НПО от повече от 20 града в страната.

Целта на събитието бе да предостави възможност за взаимодействие и диалог между всички заинтересовани страни в системата на училищното образование. В рамките на формата се проведоха обучителни сесии, презентации и дискусии. Конференцията е част от проекта „Предприемачи на бъдещето: училищата“ и ще продължи два дни.

Споделете

GoTop