ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА ОТКРИ ИЗЛОЖБА ПО ДЪРВОРЕЗБА В МОН

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА ОТКРИ ИЗЛОЖБА ПО ДЪРВОРЕЗБА В МОН

„Да предадеш любовта към занаята на своите ученици е изключително важно. Това е занаят, при който се съхранява българският дух и българските традиции“. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова откри изложба, посветена на 15-годишнината от създаването на школата по дърворезба към Центъра за подкрепа на личностното развитие към ОДК „Атанас Стоянов“- гр. Шумен.

Тя поздрави младите творци и посочи, че в училището учениците ще научат много неща, ще придобият знания и умения, но в школата те могат да покажат своето художествено виждане, своята фантазия. За това, че те са по-различни от другите, че са докоснати с талант и възможност да творят, заместник-министърът им пожела някои от тях да продължат с дърворезбата и в бъдеще, водени от любовта на своя учител към нея, защото изкуството е вечно.

В откриването на изложбата освен учениците, подготвили своите експонати, се включиха още директорът на центъра г-жа Мария Йорданова и преподавателят им г-н Ангел Минчев. Те споделиха, че за тези 15 години през школата са преминали над 700 деца, а днес в нея творят 76 деца на различни възрасти, водени от любовта към дърворезбата.

Споделете

GoTop