ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА ОТЛИЧИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „РОДОЛЮБИЕ“

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА ОТЛИЧИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „РОДОЛЮБИЕ“

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова отличи победителите в ученическия конкурс на тема „140 години Търновска конституция“, организиран от национален клуб „Родолюбие“, чийто председател е лидерът на СБУ Янка Такева. Таня Михайлова поздрави учениците и им пожела накъдето и да поемат в бъдеще, да не забравят, че са българи, и да носят духа на родолюбивите горди предци, които никога не са забравяли род и държава.

Наградите бяха връчени в залата на Учредителното събрание във Велико Търново. По думите на Таня Михайлова там преди 140 години 229 избрани родолюбци са изковали основния закон на модерната държава, загърбили са политическите си различия, за да приемат най-прогресивната конституция. Тя прочете и приветствие от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев към учениците и учителите. Той поздрави организаторите, които по този начин успешно съхраняват националната историческа памет.

Конкурсът се провежда за 27-ми път. До националния кръг тази година са изпратени 180 разработки, сред които има есета, изследователски проекти, презентации и учителски разработки.

Споделете

GoTop