ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА ПОЗДРАВИ УЧЕНИЦИТЕ ОТ НУ „НИКОЛА ФУРНАДЖИЕВ“ В ПАЗАРДЖИК

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА ПОЗДРАВИ УЧЕНИЦИТЕ ОТ НУ „НИКОЛА ФУРНАДЖИЕВ“ В ПАЗАРДЖИК

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова бе гост на патронния празник на Начално училище „Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик, посветен на 116 години от рождението на поета. Тя поздрави учениците за успешното им представяне на националното външно оценяване в IV клас и ги призова да са усърдни и постоянни в усвояването на нови знания и умения, за да продължат да бъдат успешни ученици и след като напуснат своето училище. Пожела им да носят с чест и достойнство името на своя патрон, защото това не е просто емблема, а дълг. А през ваканцията освен за игри и забавления да намерят време и да четат книги.
На учителите заместник-министърът пожела здраве и воля в осъществяването на благородната си мисия – да изграждат бъдещето на поколения деца, да формират пълноценни млади хора, отговорни към себе си и полезни на обществото.
Почувствали се важни и значими децата показаха своите таланти с вдъхновени изпълнения на стихотворения, песни и танци в чест на своя патрон – Никола Фурнаджиев. Със своите стихотворения, изпълнени с любов към децата, поетът иска да им помогне да обичат живота, да се учат, да се трудят и да се борят за това, което прави хората по-добри, че да бъдат гордост за своите родители и учители.
В тържеството по случай празника на училището участие взеха още Даниела Малешкова – народен представител и член на Комисията по образование и наука в НС, Албена Димитрова – старши експерт от РУО – Пазарджик, експерти от дирекция “Образование и култура“ на Община Пазарджик, много родители.

Споделете

GoTop