ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: ТЕМИТЕ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ СА ВАЖНИ И НЕОБХОДИМИ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: ТЕМИТЕ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ СА ВАЖНИ И НЕОБХОДИМИ

„Представените глобални теми, които претворявате на национално ниво, са изключително важни за образованието, защото са свързани с развитието на нашите деца и ученици“. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова на пресконференция на Нестле България, организирана в Борисовата градина.
Тя благодари на ръководството за доброто партньорство при осъществяване на програмата „Нестле за по-здрави деца“ и на представителите на регионалните управления на образованието, с чието съдействие се осъществи провеждането й по места.

„Това че имаме над 12 000 ученици, 119 училища в 21 области, ни поставя още едно предизвикателство – да бъдат в 28 области“, посочи заместник-министър Михайлова и добави, че тези програми са в унисон с политиката на МОН за устойчиво развитие и здравословен начин на живот на учениците. Според нея възможността децата сами да изработят своя модел на хранене и сами да приготвят своята храна с помощта на родителите си е предизвикала интереса им, затова те с удоволствие са участвали в уроците. Така чрез програмата по лесен и достъпен начин са достигнали до основните послания за това – колко е важно да приемат различни здравословни храни, богати на витамини, белтъчини, мазнини и въглехидрати, за да бъдат здрави, силни и щастливи.

Таня Михайлова посочи още, че партньорството, свързано с дуалното обучение и възможността учениците да работят в реална работна среда при тях, също е от изключително значение, защото по този начин учениците получават знания и изграждат умения, необходими за бъдещата им реализация.

По време на събитието изпълнителният директор Емануел Артур и ръководният екип на Нестле България отчетоха резултатите от своята дейност и представиха бъдещите си социални инициативи в сферата на балансираното хранене, младежката заетост и устойчиво използване на природните ресурси. В програмата за по-здрави деца тяхната цел е да включат нови 100 училища и за първи път 20 детски градини, с нови 10 000 деца, които да запознаят с необходимостта от здравословно хранене и здравословен начин на живот чрез интересни видеоуроци по лечебна гимнастика, йога, карате и отглеждане на домашни любимци. За първите 50 училища, които се включат в програмата, ще бъде осигурена и възможност за летен лагер на техни ученици в „Музейко“.

Споделете

GoTop