ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ПОВЕЧЕ ДОВЕРИЕ В УЧИТЕЛИТЕ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ПОВЕЧЕ ДОВЕРИЕ В УЧИТЕЛИТЕ

„Образованието трябва да дава път на децата, а ние да имаме повече доверие в учителите”. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова поздрави преподавателите, които бяха отличени от фондация „Св.св.Кирил и Методий“. По думите й образованието не трябва да обслужва определени интереси. „Нямаме право да поставяме децата в ситуации, в които те да не могат да развиват самостоятелно своето мислене. Ако успеем да отстраним всички шумове в нашето общество, сигналът, който даваме от образованието, ще бъде може би най-чистият“, заяви Таня Михайлова.

За поредна година фондацията отличи преподаватели за постижения в хуманитарната област. Наградите бяха връчени от проф. д-р Петер Фишер Апелт. Заместник-министърът им благодари за отношението към българските учители.

За преподавател по немски език бе отличена Маргарита Гроздева-Петрова – ЕГ „Гео Милев“ – Добрич.

С грамота за отлично представяне в конкурса бе удостоена Валентина Рашкова от ПЕГ „Н.Й.Вапцаров“ – Шумен.

Наградата за учител по български език и литература бе дадена на Илиана Ангелова-Куманова от ЕГ „Пловдив“ .

Отличен бе и Румен Горанов от МГ „Баба Тонка“ – Русе.

Грамоти получиха Силвия Велкова от СМГ „Паисий Хилендарски“ , Диана Николчева от ОУ „Христо Ботев“ във Враца, Веселина Симеонова от ППМГ „Добри Чинтулов“ в Сливен и Милена Попова от ОУ „Васил Левски“ в Разград.

Споделете

GoTop