ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ МЕРКИТЕ, ЗА ДА СЕ ВЪРНЕМ ВСИЧКИ В УЧИЛИЩЕ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ МЕРКИТЕ, ЗА ДА СЕ ВЪРНЕМ ВСИЧКИ В УЧИЛИЩЕ

Трябва да спазваме мерките и да бъдем максимално отговорни, за да се върнем всички в училище. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова по време на посещението си в училища във Врачанска област. По думите и всички ученици и учители съзнават, че трябва да се спазват изискванията за носене на маски.

Директорите на СУ „Христо Ботев“ в Козлодуй и СУ „Христо Ботев“ във Враца благодариха за отпуснатите средства от правителството, с които вече са закупили въздухопречистватели.

В двете училища, чиито ученици бяха в онлайн обучение, отчетоха, че то е било успешно, но и децата, и учителите са имали потребност да се върнат в класните стаи. И в двете училища учениците бяха с маски, като решението е на педагогическите съвети.

Учители коментираха, че съзнават, че ваксинирането ще е доброволно и имат доверие на учените и специалистите.

Друг акцент в разговорите на зам.-министър Таня Михайлова бе развитието на професионалното образование и важната подкрепа от бизнеса. Тя отбеляза, че в Козлодуй и във Враца има много добър модел на партньорство между училищата, бизнеса и месната власт. Във Враца работодателите помагат на учениците като им показват как да прилагат умения в реална среда и така чрез практиката да намерят реализация, отбеляза Таня Михайлова. Зам.-министърът установи, че при сегашното ръководство на община Козлодуй съществува успешен диалог между институциите, благодарение на който специалностите в Професионалната гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов“ не само са се запазили, но и са се разширили, съобразно потребностите на бизнеса в района. Там бизнесът подкрепя ученици със стипендии и ремонтира общежитието.

В среща с областния управител на Враца Малина Николова бяха обсъдени възможностите за изготвяне на план-приема за следващата година въпреки демографския проблем в региона.

Споделете

GoTop