ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: УЧИТЕЛЯТ ТРЯБВА ДА ПРОВОКИРА УЧЕНИЦИТЕ СИ ДА МИСЛЯТ И ТВОРЯТ, А НЕ ДА УЧАТ НАИЗУСТ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: УЧИТЕЛЯТ ТРЯБВА ДА ПРОВОКИРА УЧЕНИЦИТЕ СИ ДА МИСЛЯТ И ТВОРЯТ, А НЕ ДА УЧАТ НАИЗУСТ

„С навлизането на технологиите в класната стая, професионалното образование и практическото обучение ще се променя все повече. Интересът към него ще се повиши, а нагласата на обществото към него ще стане положителна“.

Това каза заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова по време на среща с учители от професионалната гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“ в Сливен. „Доверявайте се на учениците си, провокирайте ги да показват всичко, което знаят. Поощрявайте ги да са креативни, да работят по творчески задачи, да мислят, а не да учат наизуст“, каза заместник-министърът.

Тя допълни, че Министерството на образованието и науката е ангажирало работна група от учители, с които работи за очертаване на най-добрите подходи и методи за преподаване в клас и правилното прилагане на т.нар. „компетентностен подход“.

По думите й заниманията в клас трябва да са целенасочени с оглед на бъдещата реализация на учениците. Заместник-министър Михайлова разгледа строителната работилница на гимназията, където учениците работят по различни интериорни решения и 3 D макети. Възпитаници на гимназията представиха проект за геодезическо заснемане на във връзка с реставрация на фабриката и вилата на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово.

Заместник-министър Михайлова присъства и на практическо обучение за ученици от 12 клас на ПГТО „Добри Желязков“ във фабрика на Е.Миролио ЕАД.

Споделете

GoTop