ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА В БЯЛА СЛАТИНА: ИЗПЪЛНЯВАМЕ АНГАЖИМЕНТИТЕ СИ ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА В БЯЛА СЛАТИНА: ИЗПЪЛНЯВАМЕ АНГАЖИМЕНТИТЕ СИ ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Да имаш професия означава да имаш още една възможност в живота. Избрали сте да бъдете независими, когато завършите, да сте самостоятелни и да носите отговорност за собствения си живот – това е изборът на професионалното образование.

С тези думи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова към учениците в Професионалната гимназия по облекло „Елисавета Багряна“ в Бяла Слатина. Тя присъства на тържество по случай 110-годишнината от началото на обучението по шивачество в града. Празникът бе посрещнат от ученици и учители в изцяло обновената и реновирана сграда на училището. С 235 373 лева от инвестиционната програма на МОН е подменена дограмата, направена е топлоизолация и е изграден физкултурен салон.

Таня Михайлова каза, че министерството изпълнява своите ангажименти за развитие и подкрепа на професионалното образование и дуалното обучение. Задачата на Вашите учители е да предадат знания, но и да създадат отношение към света, каза заместник-министърът в обръщението си към възпитаниците на гимназия. Тя подчерта, че училището на е само една сграда, а се създава от учители, ученици, родители, от цялата училищна общност. Няма училище, което да успява без амбициозните учители и мотивираните ученици, посочи тя.

Заместник-министърът се включи по-късно и в честването на патронния празник на Средно училище „Христо Ботев“ във Враца. Там тя откри виртуална лаборатория по биология, анатомия и здравно образование. Трябва да създаваме среда, в която учениците да се докосват до науката и процесите, да могат да правят, за да развиват критично мислене и да решават ситуации. Словото и науката са нашето оръжие днес, каза Таня Михайлова.

Споделете

GoTop