ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА ВРЪЧИ НАГРАДАТА В КАТЕГОРИЯ „ОБРАЗОВАНИЕ“ В СЛИВЕН

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА ВРЪЧИ НАГРАДАТА В КАТЕГОРИЯ „ОБРАЗОВАНИЕ“ В СЛИВЕН

„Днес повече от всякога са ни необходими уменията, които се развиват в часовете по математика – логическото мислене, анализът, търсенето на решението. Математиката е без граници, а всички дейности, които ние осъществяваме в обществото, са функционално зависими.“Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова при връчването на наградата в категория „Образование“ на церемонията „10 причини да остана в моя Сливен“, която се проведе в града на 100-те воеводи.

Наградата бе присъдена на Венета Кирова – учител по математика в Център за подкрепа и личностно развитие – Детски комплекс – Сливен. Тя бе номинирана заради отличните постижения на нейните ученици в много математически състезания и завоюваните златни медали на международния турнир „Математика без граници“.

„За мен е чест да връча награда на учител, и то по математика, защото тази наука става все по-важна за развитието на децата и когато учителят е добър успява да разкрие потенциала на своите възпитаници“, каза заместник-министър Михайлова и благодари на учителката за неуморния труд и положените усилия. Тя посочи още, че когато образованието е приоритет, когато учителят е в центъра, то мотивираните ученици винаги ще има на кого да разчитат, а талантите ще се откриват още в класната стая.

В категория „Технологии” наградата бе връчена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Номинирани за нея са експерти от община Сливен, изработили уникална за страната географска информационна система (ГИС), която е изключително иновативна и полезна както за институциите, така и за гражданите на областта.

За съществен принос в развитието на община Сливен отличени имаше и в категориите „Икономика“, „Култура“, „Спорт“ и „Сигурност“. Наградите бяха връчени от кмета на града Стефан Радев, от областния управител Чавдар Божурски, от народния представител Десислава Танева и от директора на дирекция в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“Александър Джартов.

„10 причини да остана в моя град“е кампания на в.„Стандарт“ и има за цел да покаже как ръководството на общините са променили облика на своя град чрез подобряване на градската среда, транспорта, образователната, културната и спортната среда. Тя цели още и да отличи хората, допринесли за тази промяна – бизнесмени, общественици, интелектуалци, учители, спортисти, които със своя труд са спомогнали за това – градът им да стане по-добро място за живеене, което те да не напускат.

Споделете

GoTop