ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КАСТРЕВА: ПЪТЯТ НА УСПЕХА ЗАПОЧВА ОТ ЗНАНИЕТО

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КАСТРЕВА: ПЪТЯТ НА УСПЕХА ЗАПОЧВА ОТ ЗНАНИЕТО

„Когато един народ познава своята история, познава пътя на своите будители и цени знанието, то той е народ, който има блестящо бъдеще. Затова и Министерството на образованието и науката подкрепи инициативата за популяризирането на знанието и чудесата на България“. Това каза заместник-министър Ваня Кастрева на ученици в столичното 134. СОУ „Димчо Дебелянов“ днес.

Петокласниците получиха от г-жа Кастрева книги като награда за отличните резултати на училището от Национално външно оценяване през миналата учебна година и във връзка с отминалия скоро празник – Деня на народните будители.

„Пожелавам ви много ценни мигове с книгите, а между вас да бъдат точно тези българи, които да пишат златни страници в успеха на България“, каза заместник-министър Кастрева и благодари на децата за успехите, които са постигнали.

„Аз ви поздравявам с тези резултати с вярата, че така добре представили се в IV клас, вие ще бъдете още по-добри във всички предстоящи национални външни оценявания – и в VII клас, и в XII клас, и затова, че вече вие сте осъзнали колко ценно е знанието и че пътят на успеха започва от знанието“.

Заместник-министър Кастрева поздрави учениците и училищното ръководство от името на министъра на образованието и науката доц. Румяна Коларова и подари на отличниците книгите „Приказки за Чудесата“ и „Енциклопедия за ученика“, осигурени с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Споделете

GoTop