ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КАСТРЕВА ПОЖЕЛА „НА ДОБЪР ЧАС“ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ 84. ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В СЕЛО ГЕРМАН

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КАСТРЕВА ПОЖЕЛА „НА ДОБЪР ЧАС“ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ 84. ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В СЕЛО ГЕРМАН

Заместник-министър Ваня Кастрева заедно с г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на София, заместник-кметовете на София г-жа Ирина Савина и г-н Дончо Барбалов, кметовете на община Панчарево г-н Сичанов и на село Герман г-н Зашев, г-жа Янка Такева – председател на СБУ, общински съветници, и в присъствието на много гости участва в тържественото откриване на учебната година в новото 84. ОУ „ Васил Левски“ в с. Герман, община София.

„За мен е изключително удоволствие да Ви честитя първия учебен ден и да Ви поздравя с новата учебна година, защото днес с усилията на всички, които сме тук, в историята на софийското образование още едно ново училище отвори врати, продължавайки традициите на образованието в с. Герман“, каза г-жа Кастрева и отправи послание към всички присъстващи ученици, родители и гости, като ги призова да обичат държавата си и града си, „защото един град, в който се строят училища и детски градини, една държава, която събира цялото си население по случай първия учебен ден като празник, има бъдеще!“

„Гордейте се с това, което са направили преди нас, и направете така, че нашите потомци да се гордеят с делата ни“, каза в заключение г-жа Кастрева и подари на училището от името на Министерството на образованието и науката Кинект за Windows, софтуер за игра „Джъмпидо“, с която учениците по-интересно да усвояват новите информационни технологии, както и книги за училищната библиотека.

Кметът на София г-жа Фандъкова изрази огромното си задоволство от това, че в с. Герман има не само нова детска градина, но и ново училище. Тя поздрави всички присъстващи, като каза, че този ден е много вълнуващ за цяла България, но е много специален за село Герман, за община Панчарево и за всички присъстващи, защото днес първият учебен ден в 84. Основно училище ще се проведе в новото училище.

„Това светло училище, тази светла сграда разполага с всичко необходимо за едно качествено образование. Условията за спорт са очевидни. Те са изключително важни за мен, вярвам, че са важни и за родителите, затова децата да растат здрави и щастливи и тогава ще бъдат и по-трудолюбиви, и с повече желание за учене“, заяви г-жа Фандъкова и посочи, че само в Герман, само в образование, са вложени над 5,5 милиона инвестиции.

„Това са най-важните инвестиции – инвестициите в нашите деца. Инвестициите в образованието винаги за мен са били изключително важни“, подчерта г-жа Фандъкова и добави, че тази година Столична община е инвестирала над 22 милиона лева в строителство на детски градини, училище и в модернизация на училищната база на съществуващите училища и детски градини.

След кратка музикална програма директорът на училището г-жа Зашева покани заместник-министър Кастрева, г-жа Фандъкова, г-жа Такева и останалите гости да въведат малките първокласници в училището.

Те разгледаха празнично украсените класни стаи, физкултурния салон, столовата и останаха възхитени от съвременното и модерно оборудване на училището.

По-късно заместник-министър Ваня Кастрева и началникът на политическия кабинет на министъра г-жа Мюйессер Солак придружиха министър Тодор Танев и г-н Мауро Дел`Амброджо – държавен секретар по образованието, научните изследвания и иновациите на Конфедерация Швейцария, на тържественото откриване на учебната година в Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов“. В нея, както и в Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ – Казанлък, за първи път в България пилотно се въвежда дуално образование по швейцарски модел.

В ранния следобед г-жа Кастрева поздрави колектива на 2. СОУ „Акад. Емилиян Станев“ и участва в тържествения водосвет, организиран традиционно по случай началото на новата учебна година, както и екипа на Регионалния инспекторат по образованието на София-град и пожела на всички безпроблемна и успешна нова учебна година.

Споделете

GoTop