ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КАСТРЕВА УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ „ПРОФЕСИИ НА XX–XXI ВЕК – ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ПРОПАСТТА“

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КАСТРЕВА УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ „ПРОФЕСИИ НА XX–XXI ВЕК – ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ПРОПАСТТА“

Заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева взе участие в транснационална среща по международен проект „Професии на XX-XXI век – преодоляване на пропастта“ („XX –XXI century jobs – Bridge the gap”) по програма „Еразъм+“, която се проведе на 16 ноември 2015 г.

Гости на събитието бяха още кметът на район „Витоша“ г-н Теодор Петков, старши експертът от РИО – София-град, г-жа Вилма Доминикова, експертът по програма „Еразъм+“ към Центъра за развитие на човешките ресурси г-жа Мария Рановска.

Българският участник е 2. СОУ „Акад. Емилиян Станев“ – София, който си партнира в дейностите по проекта с училища от Италия, Испания, Турция, Гърция, Полша и Унгария.

Проектът е с продължителност две години – от 2014 до 2016 г., и включва запознаването на младите хора в гимназиален етап с възможностите за професионален избор и реализация, видовете професии, приликите и разликите на пазара на труда в европейските държави. Участниците се запознават със съвременните условия на труд, като особено внимание се отделя на бъдещата професионална реализация на учениците.

Емоционално поздравление към участниците от седемте европейски страни отправи г-жа Кастрева и им пожела пълноценна реализация.

Кметът г-н Теодор Петков също поздрави младите хора и в контекста на случващите се тревожни събития в Париж ги призова като истински граждани на Европа да отстояват принципите на демокрацията, просперитета и свободата.

Споделете

GoTop